Citat

Citat

Lars Boman, Ansvarig för Coachingprogrammet ALMI Företagspartner Mälardalen

”En fantastiskt inspirerande och givande föreläsning av Mely, som bjuder på sina Inkatraditioner, där det finns mycket av lära av! På ett medryckande sätt ger Mely insikter och förståelse för mångfald och globala värderingar, och hur Du med dessa kan utveckla både Dig själv och Din verksamhet, precis som Mely har gjort i sin fantastiska resa sedan hon flyttade till Sverige! Jag rekommenderar starkt att ta möjligheten att lyssna och lära av Melys föreläsning!”

Ingemar Söderström, kyrkoherde Örebro Nikolai församling

"I Mely Moberg Ackebo möter du en smittande glad entreprenör i full färd med att överbrygga kulturgränser och öppna nya möjligheter för människor till utveckling. Har blick för vad som kan göras och gör det! Hon är hemma och engagerad i kyrkan och rör sig ledigt på andra arenor där jag mött henne. Ser människor, kommunicerar, vinner förtroende. En livfull och rolig berättare. Energisk till tusen sprider hon sin optimism och livsglädje omkring sig."

Magnus Klingberg - Rektor på Tullängskolan Örebro

"Vi har anlitat Mely i vårt lika behandlingsarbete på skolan. Hennes karismatiska framtoning och hennes budskap berör och roar både lärare och elever."

Annelie Jansson, Verksamhetsutvecklare Sensus studieförbund

"Jag skrattade så att jag grät. Det var en mycket rolig föreställning där Mely lyckas med humor fånga de typiska kulturkrockar som uppstod när Mely som inkaprinsessa kom till lagomlandet Sverige."

Ingrid Pincus, Ordförande UN Women Örebro

"Tack Mely för en insiktsfull och varm föreställning om ’jämställdhetskulturkrockar’. Du bjöd på en lysande och skrattfylld show."

Inger Nordahl, intervju i Nerikes Allehanda

"Mely gör vår kultur rikare. Som en kaskad, ett vattenfall - Mely Moberg Ackebo har inga problem att hitta de svenska orden när hon ska berätta om sitt liv. Det blir ingen samtal där vid köksbordet hemma hos henne, det blir en sprudlande monolog. Lätt förvirrad försöker jag följa henne på äventyret från storstaden Lima till en svensk tillvaro i Örebro."

Jeanette Dolk-Öhman, diakonissa Längbro församling

"Som svensk åhörare är det nyttigt att höra vad andra med annan bakgrund upplever av svensken och kulturkrockar som kan uppstå. Mely belyser detta på ett lysande och varmt sätt, där man kan skratta och få distans till sig själv och till varandra. Hon gör det med glimten i ögat och även de med annan bakgrund kan nog känna igen sig i beskrivningen, fast man har kommit hit till Sverige på så många sätt. Jag jobbar med människor med olika nationaliteter och problematik så nog sker förvecklingar i språk och kultur många gånger , och med Melys teater så får krockarna ett ansikte och ett språk."